Kvůli černé skříňce zrušil objednávku na Nissan GT-R

Také se vám nelíbí, když o vás auto prozradí všechno? Nekupujte si Nissan GT-R.

Nissan GT-R dodávaný do Spojených států je vybaven „černou skříňkou“ podobnou té, která se montuje do letadel. V Nissanu GT-R má za úkol zjišťovat, co se s autem děje, aby mohl servis v případě nehody nebo poruchy snadno analyzovat vniklý problém.

V USA se totiž podobné zařízení stane od roku 2012 pro všechny automobily standardem. Nissan ale všechny předběhl a dodává ho do svých vozů už teď.

Nissan instalaci tohoto systému obhajuje tím, že chce přesně zjistit, co bylo příčinou případné poruchy. Podle něj jsou američtí zákazníci známí svým poněkud „nekompromisním“ přístupem k autům a protože model GT-R přímo vybízí k necitlivému zacházení, chce automobilka předejít neoprávněným reklamacím.

Floridský kupec se rozhodl přejít ke konkurenci a možná bychom se nedivili, kdyby to nakonec byla Corvette ZR-1. Nejen, že je to americká klasika, ale žádným podobným „Orwellovským“ systémem nedisponuje a její jaderný reaktor v přídi možná vydrží hrubší zacházení, než technologiemi prošpikovaný Nissan. A ještě jedno plus pro Corvette, na Nürburgringu je o pár desetinek rychlejší.

autoweb.cz

26.9.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist