Jaguar na prodej!

Šéf Fordu Alan Mullaly připustil, že uvažuje o prodeji luxusní značky Jaguar.

To nám dělají schválně! Zrovna, když se začneme těšit na příští S-type, přijde takováhle rána. Samozřejmě, ani případný prodej by nemusel znamenat konec slavné britské značky, ale s výměnou majitelů se často změní i směřování firmy.

„Všichni dobří businessmani neustále sledují své portfolio, a i my budeme na své cestě kupředu naše portfolio prověřovat,“ řekl Mullaly u oficiální večeře před zahájením Detroitského autosalonu.

Ford se podle jeho slov vydává na velkou cestu změny, která bude zahrnovat i odprodej značky Aston Martin, protože koncern má potíže se snížením svých miliardových ztrát. Mullaly si je ale jistý, že se plán Fordu povede a podle jeho slov se od nedávného nástupu do Fordu jeho jistota jen upevňuje.

Zdůraznil také, že se nacházíme v kritické době pro automobilový průmysl. Ví, o čem mluví: Ford zaznamenal v prvních devíti měsících minulého roku ztrátu přibližně 147 miliard Kč. Jeho podíl na klíčovém americkém trhu se za poslední rok propadl o celé procento na 17,5%, ale to ještě není nic ve srovnání s polovinou devadesátých let, kdy měl pod palcem celých 25%.

V kuloárech se navíc šušká, že pokud se najde dobrý kupec, pustí Ford i divizi Land Rover…

Honza Koubek

5.1.2007 5:39

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist