Gran Turismo 5: tentokrát i s Ferrari

V nejslavnější závodní hře se snad konečně svezeme i s nejslavnějšími sporťáky.

Většina z nás počítačové ani konzolové hry nehraje – s jednou výjimkou. Kultovní sérii Gran Turismo pro Playstation2 rozhodně nedoporučují partnerky tří ze čtyř kmenových zaměstnanců autowebu.

Poslední díl, GT4, znamenal průlom hned v několika rovinách. Například jako první hra na světě obsahoval celých 20,8 km Severní smyčky okruhu Nürburgring. A chování aut mělo k realitě dost blízko na to, abyste se mohli učit jejich ovládání na limitu a základům okruhové jízdy.

Pár vad na kráse však GT4 má. Soupeři jsou tupí, chybí fyzikální model poškození a s některými auty se ve hře zkrátka nesvezete. Bohužel chybí právě ikonické značky jako Ferrari a Porsche.

Nyní se zdá, že alespoň v posledním bodě se dočkáme nápravy. Firma Polyphony Digital zveřejnila vůbec první upoutávku na pátý díl série Gran Turismo. Prohlédnout si ji můžete tady – a pokud to uděláte, spatříte v ní kromě jiného i Ferrari F430.

Nevíme, co způsobilo tento obrat. Když byl ale duchovní otec Gran Turisma po vydání GT4 tázán, proč chybí Ferrari, odpověděl: „Někteří výrobci žádali za práva na použití jejich aut víc peněz, než nám všichni ostatní dohromady zaplatili, aby ve hře mohli být.“

Vysvětlení jsou tedy možná jen dvě. Buď Kazunori Yamauči zatnul zuby a uhradil požadovaný obnos, nebo Ferrari dospělo k závěru, že vzdát se takové reklamy by byla hloupost.

Podle nejnovějších informací by Gran Turismo 5 mělo vyjít už na jaře následujícícho roku. K jejímu spuštění bude podle všeho zapotřebí nejnovější generace konzoly Playstation, PS3.

autoweb.cz

16.7.2007 12:03

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist