Ferrari potvrzuje nový model!

Podzimní autosalon ve Frankfurtu se stane místem premiéry zbrusu nového Ferrari.

Legendární italská automobilka ústy svých představitelů v Ženevě přiznala, že na podzimním autosalonu v německém Frankfurtu nad Mohanem představí nový model. Zároveň znovu odmítla přetrvávající spekulace o plánech na výrobu menšího a levnějšího auta v duchu legendárního modelu Dino.

„Budeme se držet záměru představit každý rok nový model Ferrari“, řekl novinářům šéf mateřského koncernu FIAT Luca di Montezemolo. Firmu k tomu prý podnítil obrovský úspěch nového 599 GTB Fiorano, na které se čeká dva roky.

Nový model bude založen na F430, nejprodávanějším modelu Ferrari. To znamená, že dostane uprostřed uložený osmiválcový motor.

Jestli vás ještě pořád nenapadá, o jakou novinku by mohlo jít, oficiální zpráva nenechává nikoho na pochybách: „Je to nový model, při jehož vývoji jsme se zaměřili na snižování hmotnosti, využití našich zkušeností z formule 1 a bezpečnost,“ píše se v tiskovém prohlášení.

Ano, chápete správně. Ve Frankfurtu konečně spatříme dychtivě vyhlížené Ferrari F430 Challenge Stradale s nižší hmotností a vyšším výkonem, než má standardní F430. Stejně jako předchozí modely Challenge Stradale bude i ten nejnovější zkonstruován zejména pro použití na závodních okruzích.

Montezemolo zároveň využil pozornosti médií a znovu popřel úvahy o malém, cenově dostupném Ferrari. „Takový projekt neexistuje,“ řekl.

autoweb.cz

8.3.2007 9:41

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist