Ferrari popírá, že by mělo problémy

Ferrari tvrdí, že se krize nijak zásadně neprojeví na výrobě.

Z důvodů klesající poptávky Ferrari oznámilo, že propustí 10 % zaměstnanců. Tento plán byl odhalen již koncem listopadu, kdy firma místo obvyklých 600 vozů prodala pouze 92 aut. Ferrari se již dohodlo se státními úřady a odbory na propuštění přibližně 300 zaměstnanců.

Ihned po tomto kroku se začaly ozývat hlasy, že krize dolehla i na Ferrari a že se jeho obchody hroutí. To ovšem automobilka kategoricky odmítá s tím, že pouze potřebuje zpomalit výrobu a vyčerpat skladové zásoby dílů a hotových aut.

Co byl představen model Californiaotevřená F430 Scuderia, poněkud se zpomalil prodej vozů F430. I tak se ale na nový vůz čeká skoro dva roky!

Ferrari nyní na 20 dní odstaví výrobu. Po Novém roce chce automobilka změnit ceny nových vozů, přísluženství a služeb a více je tak zatraktivnit, rozjíždí se také rozsáhlá restrukturalizace dealerské sítě, která má pomoci zlepšit komunikaci mezi automobilkou a zákazníky. Firma očekává, že se jí podaří současnou krizi relativně dobře ustát, neboť má již na více jak dva roky zákazníky jisté, většina z nich totiž složila zálohu v plné výši.

autoweb.cz

10.12.2008 5:00
Více o tématu: FerrariFerrari f430krize

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist