Další podrobnosti o levném Porsche

Finanční oddělení automobilky Porsche prozradilo spoustu zajímavostí.

Porsche potvrdilo spolupráci s Volkswagenem a Audi na levném sportovním voze. Má mít motor uprostřed a ponese značku všech tří automobilek jen s tím rozdílem, že každý model bude zaměřený na jinou cílovou skupinu.

Finanční oddělení Porsche znovu potvrzuje tyto domněnky a dodává, že do konce roku bude o tomto modelu rozhodnuto.

Zmiňuje ale, že vedle vozu s motorem uprostřed se pracuje také na automobilu s motorem vpředu, který by měl sdílet část komponent s dokončovaným Porsche Panamera. Auto ale bude menší a má konkurovat například BMW řady 1. Nikdo nechtěl prozradit typ karoserie, ale očekává se třídveřový hatchback a pravděpodobně i otevřená verze. Odklon od tradiční koncepce umožní použít jiné než velké šestiválcové motory boxer. Porsche zřejmě použije novou generaci přeplňovaných čtyřválců od VW, díky čemuž bude moci cenu udržet rozumně nízko a splní tak chystané přísné emisní limity, kdy každá automobilka bude muset nabídnou alespoň relativně ekologický model. V tomto případě by emise neměly přesáhnout 140 g/km CO2.

Zatímco malý model s motorem uprostřed, který bude v nabídce postaven pod Boxster a Cayman je již prakticky hotovou záležitostí, vůz s motorem vpředu je zatím pouze na papíře.

autoweb.cz

9.10.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist