Cadillac CTS-V bude mít 600 koní!

Podle amerického časopisu dá GM svému malému sedanu kompresorový sedmilitr z Corvette Z07.

Americký automobilový časopis Motor Trend tvrdí, že nový Cadillac CTS-V dostane motor z Corvette Blue Devil. Že vám to nic neříká? Americká média tak nazývají tajemstvím opředenou „über-Corvette“ Z07, jejíž prototypy již byly mnohokrát spatřeny na nejrůznějších testovacích destinacích. Jeho vidlicový osmiválec 7,0 l by měl v Corvette dosahovat měrného výkonu sto koní na litr. Celkové číslo si snad spočítáte sami.

Podle magazínu Motor Trend se s odladěnou verzí tohoto motoru počítá také pro nový Cadillac CTS-V, což by z něj učinilo světový unikát. CTS se řadí mezi kompaktní sedany – je sice o něco větší než BMW řady 3, ale menší než řada 5. Prozatím nejvýkonnější auto v této třídě, jímž je Audi RS4, se zmůže na „slaboučkých“ 420 koní. Cadillac CTS-V by jich měl mít šest set, tedy přibližně stejně jako nový Dodge Viper a jen o málo méně než třeba exkluzivní Ferrari 599 GTB Fiorano.

Samozřejmě, z technického, ekonomického i logického hlediska je tolik koní v tak krátkém rozvoru (a relativně slabé karoserii typu sedan) naprostý nesmysl. Ale jestli se někdy ocitneme v blízkosti téhle šílenosti, budeme první, kdo bude žebrat o svezení.

autoweb.cz

6.6.2007 9:29

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist