Budou BMW konečně pořádně brzdit?

Mnichovská automobilka potichu navázala spolupráci s renomovanou firmou Brembo.

Většina soudobých modelů BMW jsou vynikající – nebo alespoň velmi dobrá – auta, ať už se bavíme o stylovém 335i Coupé, silném 535d, ušlechtilém 320si nebo sofistikovaném 120d. Mají ale málo houževnaté brzdy, což je zvlášť nepříjemně znát u prestižních modelů z divize M.

Za volantem aut jako M6 nebo Z4 M Coupé si nelze nevšimnout, jak rychle se jejich skromné brzdiče unaví. Výměna kotoučů i třmenů je to první, co se svým E46 M3 udělal každý majitel s alespoň občasnými choutkami na závodní okruh. A určitě není náhoda, že BMW M5 Ring Taxi, které děsí návštěvníky slavné Nürburgring Nordschleife, jsou téměř sériová auta – až na brzdy.

Nyní se ovšem schyluje ke změně. Podle agentury Reuters BMW navázalo spolupráci s věhlasnou italskou firmou Brembo. V průběhu uplynulého čtvrtletí prý „některé sportovní modely“ BMW dostaly nové brzdy se šestipístkovými třmeny – je nasnadě, že jde o auta z divize M.

Během roku 2008 by měly následovat i další typy, brzdové systémy Brembo mají být údajně zařazeny také do příplatkových sportovních paketů.

Třmeny s nápisem Brembo najdete na většině nejobdivovanějších sportovních aut z celého světa, od Subaru Impreza WRX STi přes Mitsubishi Lancer Evo X či Nissan GT-R až po klenoty z dílen FerrariMaserati. Z vozů, které autoweb.cz v poslední době testoval, disponuje technikou Brembo třeba Nissan 350Z.

autoweb.cz

15.11.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist