Aston Martin také propouští

Aston Martin propustí až 600 zaměstnanců.

Krize dolehla i na britského výrobce exkluzivních vozů. Ačkoli si firma nevede vyloženě špatně, připravuje se na horší časy, protože počet objednávek klesá. Již dříve vedení Aston Martinu oznámilo, že propustí přibližně 300 lidí, zpravidla se ale jedná o externí pracovníky.

Nyní však firma přišla s informací, že propustí dalších 600 lidí z vlastních řad (to je skoro třetina všech zaměstnanců). Má se jednat hlavně o dělníky, ale také o střední a vyšší management. Šéf Astonu Ulrich Bez prohlásil, že společnost nemá na vybranou. Současná situace prý přivedla mnoho výrobců do problémů a snížení počtu zaměstnanců a zkrácení pracovní doby je prý zatím nejefektivnější cesta, jak Aston udržet nad vodou a v černých číslech.

Aston Martin doufá, že se podaří dobře prodat dokončovaný supersport One-77. Jeho vývoj je prý již v takové fázi, že by bylo neefektivní projekt zastavit. Firma totiž dostala již skoro 30 závazných objednávek na automobil, který se bude prodávat za více než milion eur. Projekt však bude ztěží rentabilní, má pouze zviditelnit značku ve světě a přilákat nové zákazníky. Nejvíce nadějí vkládá Aston Martin do svého závodního programu, který mu vynáší docela dobře, a také do základní modelové řady V8 Vantage a DB9.

autoweb.cz

3.12.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist