Alfa Romeo bude prodávat 8C sama

Dealeři na exkluzivním sporťáku 8C Competizione moc nevydělají.

Prodejci Alfy Romeo se musí smířit s tím, že to nebudou oni, kdo si namastí kapsu na prodeji nové vlajkové lodi italské značky. Odbyt sportovního kupé 8C Competizione si vezme na starost sama automobilka. Na autosalonu v Paříži to řekl Antonio Baravalle, jeden z manažerů Alfy.

8C bude vpravdě exkluzivní záležitost. Italové totiž nehodlají vyrobit více než 500 exemplářů. Auto je založeno na zkrácené platformě příbuzného Maserati Coupé. Karbonová karoserie ukrývá celohliníkový vidlicový  osmiválec Maserati 4,7 l o výkonu 450 koní a šestistupňovou sekvenční převodovku. První zákazníci se ho dočkají až v září příštího roku, pokud ovšem předtím zaplatí cca 4,5 milionu korun. 8C je pro Alfu Romeo svým způsobem klíčový model – má totiž stanout v čele návratu na americký trh, který Alfa opustila před mnoha lety.

O zájemce jistě nouze nebude. Podle Baravalleho má firma už tři sta objednávek. „Jistý pařížský sběratel objednal rovnou dva kusy – jeden na denní ježdění, druhý do sbírky“, dodal. Pokud hodláte následovat příkladu onoho sběratele, kontaktujte nejbližšího dealera Alfy Romeo. Ten zprostředkuje kontakt s oblastním manažerem automobilky a tím jeho podíl na celé operaci skončí. Jestli nakonec kontrakt podepíšete, může vás hřát vědomí, že dealer aspoň dostal čtyřprocentní provizi. V případě, že mu těch sto osmdesát tisíc naopak dopřát nechcete, obejděte ho vyplněním objednávkového formuláře na webové adrese www.8c.alfaromeo.com.
Dealeři Alfy si nepřijdou na své ani při servisu. Na ten budou majitelé 8C jezdit k prodejcům Maserati, kteří mají potřebné diagnostické vybavení. Ostatně, právě Maserati bude 8C i vyrábět. Z linky v italské Modeně sjedou dva kusy denně.

autoweb.cz

3.11.2006 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist