Barrichellovo vyloučení

Jak situaci vidí šéf stáje Honda Ross Brawn?

Podle šéfa stáje Honda Rosse Brawna neměl tým jinou možnost než zavolat Rubense Barrichella do boxů, i když byl na trati safety car. Tým si byl jistý, že bude mít tato akce za následek desetisekundovou penalizaci stop & go. Ale kromě doplnění paliva se safety carem na trati se udály i jiné zmatky. Lízátko dalo Barrichellovi signál že může vyjet ještě před dokončením tankování, jezdec navíc z pit lane vyjel pod červeným světlem. Brawn vysvětluje: “Krátce poté co jsme zavolali Rubense do boxů na druhou, plánovanou zastávku měl Timo Glock nehodu a na trať vyjel safety car. Neměli jsme jinou možnost než aby zajel do boxů, i když jsme věděli že je pit lane zavřená a že to vyústí v desetisekundovou penalizaci stop & go.“ „Během zastávky bylo lízátko zvednuto jen zlomek sekundy před tím, než byla z auta vytažena hadice. Po zastávce Rubens opustil pit lane i když stále svítila červená a to je samozřejmě porušení pravidel. Šlo o nepříjemný sled událostí, Rubens jel opravdu dobře. Měl dobrý start a udržel za sebou Kimiho po 19 kol. Takže si s tohoto víkendu můžeme vzít i pozitivní věci.“

Richard Herbich

18.3.2008 6:43

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist