Vrátí se Nissan 200SX?

Doufejme že ano. Nissan prý chystá nové dostupné kupé pro mladé řidiče.

Nissan už nějakou dobu postrádá dostupné a zábavné auto. Takový Nissan 350Z sice nabídne skvělou zábavu za volantem, ale řidiči s napjatým rozpočtem pravděpodobně sáhnou po nějakém hot hatchi nebo ojetině. Konkurenční Toyota se potýká s podobným problémem a neváhá proto zalovit v historii. A jak se s takovým problémem vypořádá Nissan? Vzpomínáte si ještě na 200SX?

Tohle zajímavé auto je známé pod spoustou jmen – Silvia, 180SX, 200SX nebo 240SX. Všechna mají jedno společné – platformu Nissan S, motor vpředu a pohon zadních kol. Ale hlavně si je mohl dovolit takřka kdokoliv. Auto je stále populární, stačí se zajet podívat na některý z tuning srazů.

Evoluce 200SX skončila v roce 2002 poslední generací S15. Šéf Nissanu Carlos Ghosn ale nedávno naznačil, že by se dostupný sporťák mohl vrátit v roce 2010. V několika japonských magazínech se také prý objevily informace ohledně použití přeplňovaného čtyřválce. Doufejme, že u Nissanu nezapomenou dát poháněná kola na tu správnou stranu.

autoweb.cz

28.11.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist