Video: Chevrolet Corvette ZR1 na ‚Ringu – 7:19,63

Nejdivočejší Corvette všech dob vylepšuje svůj čas na Severní smyčce Nürburgringu. Nissan GT-R se nad sebou musí zamyslet.

Objem ničím nenahradíš. A když už není kam zvětšovat, použij kompresor. Takhle asi nějak probíhal vývoj nejvýkonnější Corvette v historii – modelu ZR1. Kompresorem dopovaný osmiválec má výkon hodně přes 600 koní, točivý moment přes 800 Nm a na Severní smyčce Nürburgringu už jednou dokázal, že americká auta umí nejen jezdit rovně, ale dokonce i brzdit a zatáčet.

Nissanu GT-RPorsche 911 Turbo se z toho zamotala hlava. Obě značky se sice znažily své časy zlepšovat, ale Chevrolet se teď na Nordschleife vrátil a znovu zvyšuje svůj náskok. Nyní se podařilo Corvettě ZR1 zkrátit čas potřebný k objetí jednoho kola na 7:19,63. Dřívější čas byl přitom 7 minut a 26 sekund.

Supersport Chevrolet Corvette ZR1 totiž prodělal drobné změny na nastavení podvozku a výsledek dokazuje, že jsou to změny k lepšímu. Teď už jen zbývá čekat, jak se k této výzvě postaví Porsche a Nissan.

autoweb.cz

10.6.2011 8:30

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist