Video: jak probíhal vývoj Hondy CR-Z

Honda cítí, že bude soupeřem pro Volkswagen Scirocco a Mini Cooper.

Honda zveřejnila video mapující vývoj dostupného hybridního sporťáku CR-Z. Honda CR-Z se v sériové podobě představila na autosalonu v Detroitu a podle automobilky se má jednat o nástupce legendárního modelu CRX.

Pod kapotou má hybridní ústrojí, které pohání přední kola maximální silou 122 koní a 174 Nm, ovšem díky nízké hmotnosti a šestistupňové manuální převodovce by to nemuselo být se zábavou až tak špatné.

Honda CR-Z fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Honda CR-Z fotogalerie

Honda to myslí skutečně vážně, protože na videu hovoří šéf vývoje podvozku Terukazu Torikai o tom, jak mu byl inspirací Lotus Elise, Mini CooperVolkswagen Scirocco. „Chtěli jsme dosáhnout stejně agilního chování jako Mini,“ řekl Torikai. „Během vývoje CR-Z jsme se svezli s mnoha auty a také koupili několik vozů, abychom měli přímé srovnání: Mini, Scirocco a dokonce i Lotus Elise. Výkony Lotusu Elise nás neustále inspirovaly během celého procesu vývoje.“

Jak se bude chovat Honda CR-Z ve skutečnosti, na to si musíme počkat, až se dostane na náš trh. Honda se ale netají tím, že velká část vývoje probíhala v Evropě, aby bylo auto zdejšímu trhu, až v létě dorazí, přizpůsobeno co nejvíce.

autoweb.cz

21.1.2010 12:45

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist