Video: Ford Focus RS na Nordschleife

Neustálé dohady ohledně času sériového Focusu RS na Nordschleife mají konečně své rozuzlení.

Ford Focus RS je na trati Nürburgring Nordschleife zatraceně rychlý. Vždyť dokáže držet krok i se staršími Porsche 911 či BMW M3. A to je na auto s pohonem předních kol a velkým kufrem na nákup velmi dobrý výsledek.

Plno lidí ale zajímá konkrétní čas. Nyní ho známe. Magazín Sport Auto, který pro vás nedávno otestoval ty nejlepší supersporty, aby zjistil, který z nich dokáže nejlépe akcelerovat a brzdit, vzal nyní Ford Focus RS na Nordschleife.

Jezdec Horst von Saurma, který zná Nürburgring jako své ponožky, dosáhl s naprosto sériovým autem času 8:26. To je jen o deset sekund horší čas, než jakého dosáhl Renault Mégane R26.R obutý na semislickách.

Ford je s výsledkem spokojený. Ani se mu nedívíme – zaostat jen 10 sekund za Méganem R26.R, který nemá klimatizaci, zadní sedačky či pneumatiky, které by fungovaly i za deště, je uznáníhodný výsledek.

Ford Focus RS je skutečně pozoruhodné auto a stojíme si za svým prohlášením, že se dokáže v zážitcích a v rychlosti vyrovnat i skutečným sportovním vozům s klasickou koncepcí (motor vpředu, pohon zadních kol).

Ford Focus fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Ford Focus fotogalerie

Nevěříte? Přečtěte si naši reportáž: Ford Focus RS vs. Nissan 370Z: souboj koncepcí na Nordschleife. Více o technice Focusu RS nám také řekl šéfkonstruktér Ford Team RS Dirk Densing.

autoweb.cz

5.10.2009 1:17

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist