Roush 600RE: Ford GT v tuningu

Americká ladičská firma připravila tuhle lahůdku výhradně pro Evropu.

Společnost Roush se specializuje na úpravy vozů Ford. Zatímco v Americe patří k nejslavnějším jménům v oboru, u nás ji znají tak nanejvýš fandové Amerik nebo majitelé importovaných mustangů.

No, vsadíme se, že povědomí o značce Roush se mezi evropskými „autaři“ v následujícím období o něco zvedne. Firma totiž představila model 600RE, určený speciálně pro Evropu. Upravený Ford GT má silnější řemenici kompresoru, laděný výfuk Tubi a chladič převodového oleje. Zlověstně černý lak doplňují ještě zlověstněji černá kola a zatmavení oken. Jako výbavu na přání Roush nabízí čtyřbodové bezpečnostní pásy.

Zajímavé je, že tisková informace neobsahuje ani slovo o výkonu. Můžeme tedy společně popřemýšlet, co asi znamená číslovka v názvu auta.

Připouštíme, že na světě existují i sofistikovanější supersporty, ale majitelé Roushe 600RE mají zaručenou exkluzivitu: firma jich nikdy nevyrobí více než deset. Proti tomu je i Ferrari Enzo konfekční zboží…

autoweb.cz

2.5.2007 8:49

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist