Golf GTI W12 – 650 koní v hot-hatchi

Audi není jediný výrobce, který přivezl na výstavu Wörthersee 2007 vypečený koncept. Volkswagen přivezl dvanáctiválcový Golf.

Koncept Golf GTI W12 650, jak už název napovídá, má výkony plně srovnatelné se supersporty. Je rychejší než Lamborghini Gallardo a stejně rychlý, jako nové Porsche GT2. A to už je něco. Z dvakrát přeplňovaného dvanáctiválce W12 dostali inženýři z automobilky Volkswagen neuvěřitelných 650 koní při 6000 otáčkách. Při kroutícím momentu 750 Nm tak Golf vystřelí na stovku za 3,7 sekundy. Maximálka je stanovena na 325 km/h.

Volkswagen Golf fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Volkswagen Golf fotogalerie

Šestilitrová pohonná jednotka je umístěna podélně za řidičem a pasažérem. Přes šestistupňovou převodovku posílá výkon na zadní kola. Kvůli chlazení a přísunu vzduchu bylo nutné upravit C-sloupky, kolem nichž vzduch do motoru proudí. Exteriér byl upraven širokým bodykitem, GTI díky tomu „ztloustlo“ na šířku 1,88 m. Pneumatiky o rozměru 295 mm byly vyvinuty speciálně pro lehká slitinová kola, na kterých se tohle monstrum pohybuje.

autoweb.cz

18.5.2007 10:28

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist