Castagna Aznom – tuning trochu jinak

Tipněte si, co bylo základem vozu Castagna Aznom... Ne, špatně. Původně šlo o Corvette Z06.

Italská firma s více než 150letou tradicí a hrdým názvem Castagna Milano se v 90. letech vrátila na scénu a začala produkovat upravené vozy na míru. K jejím nejznámějším pracím patří hezká řádka modifikovaných vozů Mini Cooper, stejně jako koncept Imperial Landaulet. A jak dopadne například americký sporťák Chevrolet Corvette Z06 v italském podání?

Jmenuje se Aznom, ve stylingu karoserie najdeme odkazy na původní Corvette z roku 1953, stejně jako na model Stingray či nárazníky inspirované závodním vozem SR-2 Sebring. Jenže retro vzhled rozhodně neznamená také retro technologie. V zadní části vozu jsou světla s technologií LED, výsuvné křídlo a také třídílný difuzor. Karbonová zrcátka se ve stylu Formule 1 tyčí přímo z blatníků a přes dvacetipalcová kola můžeme zahlédnout i brzdové kotouče o průměru 356 mm společně se šestipístkovými brzdovými třmeny. V kokpitu dokonce nechybí navigační systém, který využívá služeb Google Earth.

Vůz vypadá skutečně skvěle, ale odpovídají jeho výkony agresivnímu vzhledu? Sedmilitrový osmiválec se díky úpravám dostal na výkon 750 koní, které při hmotnosti 1400 kg umožňují zrychlení z nuly na sto kilometrů v hodině za pouhé 3,4 sekundy. A maximální rychlost? 350 km/h. Americké svaly tedy společně s italskou jiskrou zafungovaly bezchybně.

autoweb.cz

8.7.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist