Subaru přiveze koncepty Exiga a G4e

Cože? Vždyť mají čtyři kola, kapotu a kufr... a vevnitř nejsou roboti! To bude asi pěkná nuda. Nebo ne?

Kromě nové Imprezy WRX STI se na autosalonu představí Subaru v Tokiu také dva zajímavé koncepty. První je Exiga – kombík s pohonem všech kol. Pod vcelku konvenční karoserií se skrývá interiér, se kterým si u Subaru opravdu vyhráli. Jeho bílá kůže má evokovat luxusní jachty a díky prosklené střeše skvěle vynikne.

Při designu palubní desky se zřejmě Japonci nechali inspirovat pořadem Pimp my Ride. Najdete v něm totiž osm multifunkčních obrazovek. Vůz pohání přeplňovaný čtyřválec o objemu 1994 kubických centimetrů, který má podle oficiálního vyjádření dost síly na svižnou jízdu i v sedmi lidech.

A aby Subaru alespoň trochu napravilo škodu, kterou na přírodě napáchá STI, představuje také koncept elektrického městského vozítka G4e. I když vypadá trochu opuchle, je prý design podřízen maximálnímu prostoru v interiéru při zachování co nejmenších rozměrů vozu. Pod podlahou se skrývá nová generace lithium-iontových baterií, se kterými ujedete až 200 km.

autoweb.cz

10.10.2007 7:00
Více o tématu: JaponciSubaruTokio

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist