Skyline se už testuje!

Je to tak, Nissan má zbraň proti Audi R8, Porsche 911 Carrera4 a připravovanému Lexusu LF-H už téměř hotovou.

Podle všech dostupných informací, které jsou složeny částečně ze šeptandy a částečně z čirých spekulací, by měl pod kapotou Nissanu GT-R zahřmět osmiválec o objemu 4,5 litru a výkonu přes 450 koní. Na každém šprochu, pravdy trochu, doufejme.

A kde jinde otestovat a doladit podvozek silného sporťáku, než v Zeleném Pekle? Správně – Severní smyčka, Nordschleife, nebo prostě starý Nürburgring, to je to pravé místo pro takovéhle testy a přesně tam ho také nezávisle na sobě vidělo několik špehů. Na podvozku nového auta s Nissanem podle všeho spolupracovaly firmy Cosworth a Lotus – a to už je pořádně těžký kalibr.

Zatím se nám nepodařilo nakoupit špiónské fotky, ale pracujeme na tom. Podle všeho to ale vypadá, že nový Skyline bude vypadat jako něco mezi naším počítačovým renderem a rok starým oficiálním konceptem GT-R, který vidíte vpravo. Navíc je velmi pravděpodobné, že ne voze nebudou chybět tvarové odkazy na poslední Skyline R-34. Ještě není úplně jasné, jestli se bude opravdu jmenovat pouze GT-R, nebo jestli Nissan použije i kultovní jméno Skyline. Je však jisté, že mezi fanoušky se mu tak říkat bude.

A nakonec to nejdůležitější: zatímco všechny dosavadní Skyliny se vyráběly pouze s volantem napravo, tenhle kousek už by měl být v obou verzích. A to znamená, že bychom ho měli dostat i my! S oficiální premiérou se počítá už v druhé polovině příštího roku.

Honza Koubek

12.10.2006 4:56

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist