Hyundai Genesis Coupé – špionážní fotky

Jak vidíte, nekonají se žádné maskovací pásky ani jiná kamufláž - takhle bude příští Hyundai Coupé opravdu vypadat!

Když chce automobilka zjistit, jestli s designem svého příštího modelu nešlápla vedle, udělá tak zvaný marketingový průzkum. Pozve nějaký vzorek potenciálních zákazníků, ukáže jim zatím přísně tajné auto a sleduje jejich reakce. Na takové akci je pochopitelně přísně zakázáno fotografovat, filmovat a účastníci podepisují slib mlčenlivosti.

Je tedy naprosto pochopitelné, že to vždycky někdo nafotí a rozkecá a nejinak je tomu i tentokrát. Fotky se objevily na jednom americkém internetovém fóru, kam je nahrál anonymní uživatel. Nové Hyundai Genesis Coupé stojí vedle svého (alespoň v Americe) největšího rivala, kterým je Ford Mustang. Na sériovou verzi se můžeme těšit v roce 2009, ale už za měsíc se na autosalonu v Los Angeles ukáže koncept, který bude mít k sériové verzi hodně blízko.

Název Genesis Coupé je pouze prozatímní. Hyundai připravuje velký sedan, který se pravděpodobně Genesis jmenovat bude, kupé ovšem dost možná dostane úplně jiný název. Současné Hyundai Coupé se navíc v Americe jmenuje Tiburon, takže kdo ví, jak se nový model vlastně bude jmenovat u nás. Moc bychom nedali za to, že to prostě bude opět „Coupé“, stejně jako jeho menší předchůdce.

Od současného Hyundai Coupé se nový model bude zásadně lišit – zaprvé bude mít pohon zadních kol, jak se na pořádné kupátko sluší a patří (hurá!) a hlavně dostane podstatně silnější motory (dvakrát hurá!). Paleta bude začínat dvoulitrovým čtyřválcem s turbodmychadlem, o výkonu 158 kW/215 koní a točivém momentu 295 Nm. Vidlicový šestiválec o objemu 3,8 litru už bude mít 220 kW/300 koní a 380 Nm a šušká se i o tom, že by se pod kapotu mohl dostat právě vyvíjený vidlicový osmiválec s kódovým označením „Tau“ (třikrát hurá!). Pokud tomu tak bude, není důvod nevěřit zprávám o příplatkovém samosvorném diferenciálu a brzdách Brembo. Cena by přitom podle všeho mohla zůstat podbízivě nízká…

autoweb.cz

12.11.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist