Subaru BRZ STI bude! Ale bez turba.

A také bez pohonu všech kol, což ovšem zase tolik nevadí. Důležité je, že ostrá verze zadokolky od Subaru skutečně dorazí.

Dlouho očekávané Subaru BRZ ještě nedorazilo na náš trh (a tento rok vzhledem k obrovské poptávce možná ani nedorazí) a na povrch vyplouvají informace ohledně ostré verze STI.

Standardní model, který má pod kapotou 200 koní, dělá z lehkého kupé (hmotnost je 1220 kg) vytříbený řidičský stroj, jenže i tak se stále ozývají názory, že dvě stovky koní jsou pro sportovní kupé málo. K tomu se vyjádřil marketingový manažer Atoshi Atake, který dodal, že s rychlejší verzí se počítá a je v „neurčité“ fázi vývoje.

Subaru BRZ fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Subaru BRZ fotogalerie

Je jisté, že STíčko nedostane turbo, zadokolka bude dál těžit z výhod atmosférického motoru. Obavy o nedostatku výkonu ale nejsou namístě, hovoří se o celkovém výkonu okolo 250 koní.

A to stále jen na zadních kolech, i systém pohonu bude pocházet z normální verze, spekulace ohledně čtyřkolky se neukázaly jako pravdivé.

Počítat můžete s obřím křídlem, výrazným bodykitem, výkonějšími brzdami a osmnáctipalcovými ráfky. Přesně jak je u STI zvykem.

DOPORUČUJEME: Subaru Forester, benzín versus diesel

28.3.2012 5:30| autor: Ondřej Lilling

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist