Zpoplatnění obchvatů vrátí kamiony do obcí

Starostové se podle MF Dnes obávají, že mýtné na silnicích 1. třídy znovu nažene tranzitní dopravu do městských ulic, ministr nesouhlasí.

Od začátku příštího roku by měly být zpoplatněny také silnice 1. třídy a obchvaty řady měst a obcí. Starostové se již nyní obávají, že zejména placení mýtného na obchvatech vrátí kamiony do jejich obcí. Ministerstvo dopravy ale jejich obavy považuje za přehnané, napsala Mladá fronta Dnes.

Výjimku na bezplatnou jízdu po obchvatech budou mít pouze osobní auta. Další výjimky však ministerstvo nechce udělovat. „Pochybuji, že se někomu vyplatí ušetřit 40 korun a nejet kolem města deset kilometrů po dálnici, a místo toho se tlačit půl hodiny po městě,“ argumentuje ministr dopravy Aleš Řebíček. Navíc obce mají možnost místními úpravami omezit či zcela znemožnit průjezd kamionů, dodal ministr.

Ani necelých osm měsíců před spuštěním mýta na silnicích 1. třídy ale není jasné, zda bude uplatněn systém mýtných bran nebo satelitní systém. Ministerstvo dopravy chce definitivní řešení oznámit v pondělí.

autoweb.cz, ČTK

10.5.2007 8:48

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist