Z pytláka myslivcem – zabavený Dodge Viper teď slouží policii

Honička vyšla silničního piráta zatraceně draho.

Tenhle výtečník ujížděl policii v úseku s rychlostním omezením 35 mil v hodině (56 km/h) rychlostí 127 mph (204 km/h). Policie udělala to, co v podobných případech v USA dělává často: auto zabavila a zařadila ho do své flotily. Zajímavé ovšem je, že se jednalo o Dodge Viper z roku 2000. Dostal vše, co má správný policejní stíhač mít – černobílý nátěr, světla i sirénu. Přiřazen byl k policejní jednotce D.A.R.E, která vlastní sbírku různých exotických vozů, zabavených převážně drogovým dealerům. S nimi pak obráží školy a informuje děti o nebezpečí, které představují drogy a násilí.

Řidič si situaci značně ztížil tím, že prchal před policií uprostřed hustého provozu a nakonec se pokusil schovat na parkovišti. Když mu byly odebírány otisky, požádal, aby bylo auto uschováno pod střechou. Jeho vůz byl totiž relativně nový. V tu chvíli ho asi ani nenapadlo, že o svou chloubu nakonec přijde.

Možná by se podobné tresty za bezohlednou jízdu mohly praktikovat u nás. Ale když o tom tak přemýšlíme, raději ne. Jak známe české policisty, za chvíli by zabavovali auta i za špatné parkování.

autoweb.cz

25.6.2007 2:51

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist