PSA zvažuje oživení luxusní značky Panhard

Pokud nemáte vousy až na podlahu, pravděpodobně jste o Panhardu také nikdy neslyšeli.

Prémiové vozy by se však měly vyrábět na sdílených platformách koncernu Peugeot-Citroën. U automobilky Toyota tento plán vyšel na jedničku, když se rozhodla začít vyrábět vozy Lexus. Samotná značka Panhard přestala vyrábět osobní vozy v roce 1967, od té doby najdete její znak jen na lehkých vojenských vozidlech.

Výkonný ředitel PSA Christian Streiff už v minulosti mluvil o šesti nových modelech, které má koncern představit do roku 2010 a o snížení fixních nákladů o 30 procent. Dalším obchodním tahem může být vyšperkovaní některých vozů a jejich následný prodej za vyšší částky. Jenže konkurence je v této oblasti velmi tvrdá.

Podle Automotive News Europe se první dohady objevily při stavbě prodlouženého Peugeotu 607 pro francouzského prezidenta. Streiff také říká, že se zvažuje znovuuvedení značky Peugeot do Spojených států – má jít hlavně o trh menších vozů. Zatím se však jedná o velmi vzdálený plán.

autoweb.cz

18.6.2007 3:58
Více o tématu: LexusPeugeotToyotausa

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist