Pojedete na prázdniny autem? Připravte se na horor!

Z tohoto přehledu velkých uzavírek a omezení ve všech sousedních zemích vstávají vlasy na hlavě.

I letos v létě se řidiči na svých cestách po střední Evropě budou muset obrnit trpělivostí a připravit se na tradiční uzavírky či omezení na silnicích.

RAKOUSKO

V Rakousku na vás první komplikace čekají hned za hranicemi. Na silnici B303 za hraničním přechodem Hatě trvají práce na silnici do půlnoci pátku 29. června. Do té doby se doporučuje použít přechod v Mikulově. Po celé léto se pak budou řidiči jedoucí od Znojma po dálnici A22 na Vídeň potýkat s omezením provozu v okolí Korneuburgu a přímo ve Vídni v okolí Praterského mostu. Řidiče, kteří ve velkém počtu míří přes Rakousko na jih, čeká na dálnici A9 zdržení kvůli staveništi v úseku mezi křižovatkami St.MichaelVoralpenkreuz.

NĚMECKO

V jednotlivých německých spolkových zemích začínají prázdniny různě. Hlavně o víkendech ale bývá zvýšený provoz na tazích ze severozápadu na jih. V sousedním Sasku jsou stavby na dálnici u města Gera směrem na Erfurt, je tu omezená rychlost. S omezením až na 60 kilometrů v hodině je třeba počítat také na dálnici A72 mezi městy ChemnitzPlauen. U města Zwickau se dálnice v obou směrech opravuje. Objížďka čeká u Marienbergu na silnici B174, která vede od hraničního přechodu Svatého Šebestiána. Alternativní trasa je vyznačena.

SLOVENSKO

Život obyvatel i návštěvníků Bratislavy již nyní komplikuje řada dopravních omezení v širším centru města a magistrát na léto plánuje další uzavírky. Dlouhé kolony se kvůli stavbě dálnice tvoří při vjezdu do Žiliny směrem od Povážské Bystrice. Na východě Slovenska se dokončuje stavba dálničního přivaděče do Košic, v Prešovském kraji pokračují rekonstrukce silnic a mostů, které poškodily povodně.

POLSKO
Školákům v Polsku prázdniny začaly již 22. června. Motoristé na omezení narazí snad na každém významném tahu. S prvními komplikacemi musejí řidiči vjíždějící do Polska od Českého Těšína počítat hned za hranicemi. Až do září se pracuje na rychlostní silnici mezi polským Cieszynem a městem Bielsko-Biala. Jihopolský Krakov varuje návštěvníky před zácpami, které se tvoří na sjezdu z dálnice z Katovic, kde se dokončuje obchvat města. Opravuje se i celý úsek dálnice A4 mezi Krakovem a Katovicemi. Již nyní je zkouškou trpělivosti průjezd Varšavou, v jejímž centru začaly kromě jiného rozsáhlé opravy tramvajových pásů. Polská metropole navíc nemá obchvat.

autoweb.cz, ČTK

26.6.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist