Exzaměstnanci Ferrari potrestáni za špionáž

Za odnesení citlivých informací k Toyotě dostali podmíněné tresty.

Dva bývalí zaměstnanci stáje formule 1 Ferrari byli shledáni vinnými z průmyslové špionáže a odsouzeni na několik měsíců podmíněně.

Mauro Iacconi a Angelo Santini po vypršení smluv u italského týmu pracovali pro konkurenční tým Toyota, ale z databáze Ferrari si předtím zkopírovali důležité informace a materiály. Soud v Modeně za porušení obchodního tajemství udělil Santinimu podmíněný trest na devět měsíců a Iacconimu, který soubory na CD a technické nákresy zpronevěřil, na rok a čtyři měsíce.

Podle listu Gazzetta dello Sport se oba proti rozsudku odvolají. Jejich právníci argumentují tím, že všechny „ukradené“ informace jsou v této branži všeobecně známé. Státní zastupitelství v Modeně se případem inženýrů tehdy nejlepšího týmu F1 zabývalo od dubna 2003. Krátce předtím, než se dostal na veřejnost, byli oba z Toyoty propuštěni. Za špionáž jim hrozily až dva roky vězení.

autoweb.cz, ČTK

26.4.2007 9:39

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist