Ekonom: nová Škoda Fabia se už vyrábí

Nástupce veleúspěšného modelu nižší třídy bude světu oficiálně představen začátkem března.

Mladoboleslavská Škoda Auto zahájila sériovou výrobu nové Škody Fabia. Na rozdíl od vozů letní nulté série, která byla určena k různým zkouškám, jsou tyto vozy určeny již k prodeji. Novou fabii představí firma začátkem března. Ve svém aktuálním vydání to píše týdeník Ekonom.

Škoda Fabia II fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Škoda fabia II 2 fotogalerie

V prvních týdnech se bude výroba počítat jen na desítky kusů, s významnějším objemem produkce se počítá až po Novém roce. Pravděpodobným důvodem pomalejšího rozjezdu je skutečnost, že automobilka vyrábí fabie na jedné lince s dobíhajícím modelem, o který je dosud zájem, uvedl Ekonom. S náběhem nové fabie začíná automobilka vyrábět i inovované benzinové tříválce a právě motory budou podle týdeníku největší změnou v nové fabii. Jejich maximální výkon vzroste o čtyři kilowatty, základní tříválec bude mít výkon 44 kW a silnější 51 kW. Do začátku prodeje musí automobilka vyrobit dostatečné množství nových aut, aby je prodejci mohli vystavit do výlohy a mohli nabídnout svezení v testovacích vozech. Škoda Auto zatím tají, kolik bude nová Fabia stát.

autoweb.cz, ČTK

7.12.2006 12:40

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist