Tajné fotky: Mazda 3

Mazda 3 postupně odhazuje těžkou kamufláž.

Dnes se můžeme podívat podrobněji na připravovanou Mazdu 3, která se má začít prodávat v roce 2010. První oficiální snímky a představení však uvidíme již ve druhé polovině roku 2009.

Nová Mazda 3 je postavena na globální platformě Fordu označované jako C1. Díky tomu bude Mazda 3 o trochu širší a delší. Stejně tak dostane výkonnější motory, ale díky propracovaným technologiím a hlavně úspoře hmotnosti (v průměru by měla Mazda 3 zhubnout až 50 kg) bude její spotřeba a emise o poznání nižší.

Pohled do interiéru testovaného exempláře odhaluje šestistupňovou převodovku, audiosystém s podporou MP3 a další detaily, bez nichž se dnes už nikdo neobejde.

Pod kapotu se pravděpodobně dostane čtyřválec 2,5 l z Mazdy 6, který by měl mít stejný výkon okolo 170 koní. Dalšími motory bude dvoulitr a šestnáctistovka, samozřejmostí budou i dva diesely. Díky slibované úspoře hmotnosti a také schopnosti Mazdy postavit a dobře naladit podvozek by se mohla nová Mazda 3 stát horkým kandidátem na titul našeho nejoblíbenějšího běžného auta, který zatím hrdě hají Ford Focus.

autoweb.cz

8.10.2008 10:49

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist