Tajné fotky: Volkswagen Robust

Pick-up od Volkswagenu se dokončuje, v Evropě se ale prodávat nebude.

Další snímky zachycují Volkswagen Robust při testech ve Spojených státech, které mají patřit k hlavním odbytištím společně se Střední a Jižní Amerikou. Volkswagen zatím o prodeji v Evropě mlčí, ale podle některých informací by se automobil na Starém kontinentě prodávat oficiálně neměl. Možná ale bude Volkswagen Robust k dispozici na zvláštní objednávku a pro státní složky (armáda, policie…).

Výrobní závod Volkswagenu v Argentinském Pachecu by měl produkovat zpočátku okolo 90 000 vozů ročně. To se má ale jednat o levné modely s nepříliš kvalitními materiály, pro náročnější trhy bude k dispozici lepší a luxusnější provedení. V USA má Volkswagen nabídnout nový diesel a benzínový motor, pravděpodobně čtyřválce. Chce tak nalákat zákazníky vyžadující nižší provozní náklady. Výhodou má být i jednoduchost a spolehlivost. Řidiči vyžadující za volantem takového auta vzrušení a charakter budou muset hledat jinde.

Jméno Robust je prý jen kódové označení a pravděpodobně se do příchodu produkční verze změní. Ta by se měla objevit koncem příštího roku a na trhu bude soupeřit s Fordem Ranger či Nissanem Navara.

autoweb.cz

1.12.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist