Tajné fotky: Renault Mégane RS

Ostrý Mégane prochází finální fází zkoušek, na trhu bude k mání už na jaře.

Nový Renault Mégane v obou karosářských variantách byl představen na autosalonu v Paříži a spolu s nimi i studie okruhového speciálu založeném na Méganu Coupé, který se samozřejmě v prodeji neobjeví. Pro milovníky rychlejšího svezení ale nebude chybět verze RS, která jistě, jak už je u rychlých Renaultů zvykem, bude patřit ke špičce ostrých hatchbacků a určitě bude důstojným nástupcme dosavadní generace.

Finální testování probíhá kde jinde, než na Severní smyčce Nürburgringu a asi nikdo zde nebude pochybovat, že to je právě to nejlepší místo pro správné odladění ostrého hatchbacku, který má fungovat nejen správně na normální silnici, ale jeho životním úkolem je u toho i pobavit řidiče.

Renault Mégane fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Renault Megane fotogalerie

Nový Mégane RS dostane jak už je tradicí výfuk umístěný uprostřed, větší brzdy Brembo, správně naladěný podvozek a projde dokonce i mírnou redukční dietou, která má uspořit zhruba 40 kg přebytečného tuku.

Pod kapotou leze očekávat evolučně posunutý přeplňovaný dvoulitr o výkonu kolem 230 koní, šestistupňovou převodovku a elektronickou náhražku samosvoru.

Moudřejší budeme po jarním autosalonu v Ženevě, kde se ostrý Renault Mégane RS odhalí veřejnosti.

autoweb.cz

13.10.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist