Tajné fotky: Porsche Boxster Speedster

Je tohle speciální edice Speedster nebo úplně nové auto?

Tento záhadný prototyp Porsche se podařilo našim špionům vyfotit náhodou, když číhali na úplně jiný model. Na první pohled se jedná o obyčejné Porsche Boxster, ale bližší zkoumání odhalí několik odlišností.

Předně má auto trochu jiný sklon čelního skla, ale nejvýraznějším rozdílem je profil střechy, která je na tomto prototypu evidentně přilepena jen proto, aby nepršelo na posádku a aby se schovaly důležité prvky designu zrakům okolí.

Pravděpodobně se jedná jen o připravovanou limitovanou edici Porsche Boxster Speedster, která má navázat na sběratelské modely Porsche Design Edition. Ale objevila se i nepotvrzená zpráva, že by mohlo jít o testování součástí pro lidové Porsche, o kterém se již dlouho spekuluje.

Těžko říct, ale my se spíše kloníme k variantě „A“, tedy k limitované edici Porsche Boxster Speedster, která by se měla ukázat na autosalonu ve Frankfurtu. Uprostřed uložený plochý šestiválec z Boxsteru S 3,4 l bude generovat 310 koní.

autoweb.cz

29.4.2009 8:23

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist