Tajné fotky: Mercedes-Benz SLK

Pod těžkým maskováním se ukrývá nová technika.

Ačkoli to tak nevypadá, Mercedes-Benz SLK je na trhu již docela dlouho. Zachycený těžce maskovaný prototyp má samozřejmě do sériové výroby ještě daleko, ale naznačuje, kudy se bude Mercedes SLK za přibližně dva roky ubírat.

Design modelu se výrazně změní a spíše se přiblíží většímu roadsteru Mercedes SL. Zmizí zejména čumák podobný supersportu SLR. Je také dost dobře možné, že některé prvky budou odkazovat na supersport Gullwing, který bude brzy představen. Pevná skládací střecha zajisté zůstane zachována.

Pod kapotu se podívají nové nebo zásadně přepracované pohonné jednotky, mezi nimi i dva nové diesely. Podrobnosti jsou ale stále tajné a sám Mercedes podle některých zdrojů zatím na nových motorech pracuje – testovací prototypy pohání „staré“ motory ze současného SLK.

A jedna perlička na závěr. Během testování na Severní smyčce Nürburgringu se vzňal jeden z prototypů. Posádka ale naštěstí stačila požár v motorovém prostoru včas uhasit.

autoweb.cz

8.4.2009 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist