Tajné fotky: Mercedes-Benz E 63 AMG Combi

Milovníci überstěhováků budou mít zase několik bezesných nocí, než tohle auto přijde na trh.

Mercedes-Benz třídy E na našich stránkách omíláme poměrně často. Ono se ale není čemu divit, protože se jedná o poměrně důležité auto a hlavně spolu s ním přijde mnoho karosářských variant, takže se to tu hemží špionážními snímky sedanů, kombíků, kabrioletů a kupé.

Design kombíku třídy E byl předznamenán konceptem Fascination, který Mercedes odhalil na autosalonu v Paříži. Samozřejmě nemůžeme čekat, že se úchvatný koncept třídveřového kombíku dostane do sériové výroby, ale i tak lze podle velmi těžkého maskování zadní části kombíku odvodit, že se nebude jednat o tradiční design. Nechme se tedy překvapit, co nakonec Mercedes ukáže.

Pod kapotou tohoto zachyceného exempláře buší reaktor V8 6,2 l z dílen AMG, který na zadní kola přes příplatkový samosvorný diferenciál posílá více než 500 koní. Samočinná sedmistupňová převodovka je samozřejmostí, stejně tak luxusní výbava a další dvoustránkový seznam příplatků.

Mercedes-Benz E-Class velká fotogalerie

Mercedes-Benz E-Class fotogalerie

Základní verze nebudou o nic chudší, neboť Mercedes slibuje příchod několika technických novinek. Základními motory budou čtyřválce E 200 kompresor a E 220 CDI. Očekávejme i nasazení ekologických verzí.

Automobil se představí již příští rok a prodeje začnou v zápětí, aby stihl Mercedes oslovit více zákazníků, než přijde na trh nové BMW řady 5.

autoweb.cz

30.10.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist