Tajné fotky: Lancia Ypsilon

Nová Lancia se maskuje pod karosérií Fiatu Panda.

Jakkoli se může zdát, že Fiat připravuje facelift pro Pandu, skutečnost je jiná. Pod karosérií malého fiátku se nachází architektura nové Lancie Ypsilon.

Lancia, dříve výrobce pokrokových rally speciálů a dnes skomírající automobilka, chytá společně s Fiatem druhý dech. Koncernu Fiat hraje do karet současná situace, která přeje levným a úsporným vozům, vždyť Fiat je tou automobilkou, která volá po dramatickém snížení emisních limitů a vystupuje tak proti proudu německých a francouzských výrobců, kteří chtějí připravované emisní normy zmírnit.

Lancia Ypsilon velká fotogalerie

Lancia Ypsilon fotogalerie

Ale zpět k věci. O nové Lancii toho zatím moc nevíme, ale firemní strategie hovoří o představení nového modelu v létě 2011. Do té doby by měla Lancia stihnout odladit podvozek a vyřešit otázku spotřeby a emisí. Podle informací z továrny by se měl základní model dostat pod 100 g/km CO2.

Design by měl být podle tradice novodobých Lancií poměrně odvážný a spíše „holčičí“, protože ženy budou patřit k naprosté většině kupujících. Pod kapotou se objeví diesel 1.3 MultiJet a dva benzínové čtyřválce 1,2 l a 1,4 l. Očekává se i superekologická hybridní varianta, která by měla nastavit nové standardy emisí ve třídě malých vozů.

autoweb.cz

4.12.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist