Tajné fotky: BMW řady 5

Další špionážní snímky nového BMW řady 5 a zákulisní informace.

BMW řady 5, které ponese tovární označení F10, jsme tu již měli a spolu s ním informace o očekávaných pohonných jednotkách. Nyní však pomalu vyplouvají na povrch další zprávy, které dřívější informace trochu poopravují.

Design by se měl odvíjet od konceptu GT řady 5, který bylo možné spatřit v Ženevě – zejména pak přední část a základní rysy. Z tohoto konceptu nakonec vzejde samostatná karosářská varianta BMW řady 5, doplní tak tradiční sedan a kombi.

BMW řada 5 velká fotogalerie

BMW řada 5 fotogalerie

Otazníky se zatím točí okolo použitých motorizací. Šestiválce zastoupí benzínové motory 2,5 l, 3,0 l a 3,0 l twin-turbo. Diesely pak dvě výkonové verze třílitrového šestiválce a dvakrát přeplňovaný třílitr. Tady by k nějakým překvapením docházet nemělo, ale zatím není nic jasné ohledně čtyřválců. Podle některých zpráv se do „pětky“ čtyřválce nedostanou vůbec, ale na evropském trhu by si tím BMW mohlo trochu ublížit, neboť by se nemohlo pochlubit modelem s velmi nízkými emisemi. Z toho důvodu bychom tak mohli počítat aspoň s dvoulitrovým dieselem. A dvakrát přeplňovaný dvoulitr známý z BMW 123d by se v řadě 5 jistě uplatnil.

Osmiválec se určitě podívá do BMW M5, které dorazí později. Ostatně, bude se jednat o stejný motor, který dostala SUV X5 M a X6 M. O atmosférickém osmiválci 4,8 l se nic neví a je dost dobře možné, že bude nahrazen právě dvakrát přeplňovaným benzínovým třílitrem.

BMW řady 5 také naroste do délky, šířky i výšky a výrazně se prodlouží jeho rozvor. Auto má ale zhubnout – to by mohlo spolu s pokročilým programem EfficientDynamics výrazně snížit emise. Spotřebě mají pomoci i nové převodovky s nižšími ztrátami, zejména pak osmistupňový automat, který umí pracovat i s funkcí stop-start. Ta by mohla být k dispozici konečně i pro šestiválce.

BMW řady 5 se zřejmě ukáže na autosalonu ve Frankfurtu, proto se brzy začnou objevovat první neoficiální snímky a jistě unikne nějaká důležitá a tajná informace.

autoweb.cz

28.4.2009 8:30

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist