Tajné fotky: Audi A7

Konkurent pro Mercedes-Benz CLS prvně přistižen.

Audi pilně pracuje na svém „čtyřdveřovém kupé“ A7, které se má na trhu objevit v roce 2010. Luxusní vůz použije platformu limuzíny Audi A8, takže uvnitř by mělo být o poznání více místa než v Mercedesu CLS. Audi do tohoto segmentu vstupuje prakticky osamoceno, protože BMW svůj projekt řady 8 zrušilo. Porsche PanameraAston Martin Rapide jsou zaměřeny na jiné zákazníky a hlavně jsou o poznání menší.

Kvalita snímků není zrovna valná, ale nedivte se, když byly pořízeny na obrovskou vzdálenost. Audi si dává na utajení maximálně záležet, ale protože tentokrát testovalo na amerických solných pláních stabilitu a aerodynamiku ve vysokých rychlostech, museli technici některé díly karoserie odhalit, aby získali potřebná data. I tak toho ale moc nevidíme a spíše si můžeme udělat celkový obrázek, jak bude auto vypadat.

Pod kapotou by se měly v základních verzích objevit šestiválce 2.8 FSI a diesel 2.7 TDI. Na opačném spektru nabídky bude desetiválec z Audi S6 a Audi RS6 a také velký diesel 6,0 l V12 TDI, který se ukázal pod kapotou Audi Q7. Velký žíznivý benzínový šestilitrový motor W12 již koncern Volkswagen do nových modelů montovat nebude.

Do představení je ještě spousta času, takže se může pod kapotu dostat cokoli. Audi zřejmě upřednostní nízké emise a spotřebu před objemem a počtem válců, takže místo osmiválce 4.2 FSI pravděpodobně uvidíme kompresorem přeplňovaný šestiválec 3.0 TFSI.

Základní modely by měly mít náhon na přední kola a manuální převodovku, silnější motorizace však standardně dostanou automat či dvouspojkový S-Tronic a pohon všech kol quattro, který upřednostní zadní nápravu. Cena by se měla pohybovat poblíž příbuzné limuzíny Audi A8.

autoweb.cz

5.12.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist