Spy Photos: Toyota Scion xD

Co je to Scion? Stylová a levná Toyota, kterou si snad budete moci brzy koupit.

Scion je americká značka, patřící do skupiny Toyota. Zatím výhradně zaoceánským zákazníkům nabízí cenově dostupná, moderně vyhlížející auta s bohatým výběrem individuálních úprav. (Nepředstavujte si tuning, jak ho známe my – v Americe jde spíš o bling než o výkon a jízdní vlastnosti.)

Skvělé přijetí aut Scion ze strany mladých zákazníků přimělo Toyotu k úvahám, zda by nebylo rozumné nabídnout tahle auta i Evropanům. Samostanou značku ale Toyota riskovat nechce: už na příkladu své luxusní divize Lexus se přesvědčila, že konzervativní Evropa přijímá nové výrobce mnohem vlažněji než Američané.

Vybrané modely Scion by se měly na téhle straně Atlantiku prodávat pod značkou Toyota, tvrdí náš zdroj. A něco na tom bude: proč by jinak Scion xD absolvoval testy v rakouských Alpách, kde byl přistižen tento maskovaný prototyp? Americký Scion je poháněn benzínovým motorem 1,8 l o výkonu 95 kW (130 k) s manuální pětistupňovou převodovkou, což je konfigurace vhodná i pro Evropu.

Mezi námi, evropská Toyota by podobný model potřebovala jako sůl. Její větší modely jsou usedlé až běda a nezvyklý Scion by mohl oslovit tu část potenciální klientely, která se dosud showroomům Toyoty vyhýbá velkým obloukem.

autoweb.cz

19.12.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist