Spy Photos: Opel Insignia OPC

Vrcholný model Insignie se prohání na Nurburgringu. A podle všeho velice rychle.

Nový Opel Insignia se už zanedlouho začne prodávat a jeho rychlá verze s označením OPC se v showroomech objeví koncem jara 2009. Opel  tak nyní na Nürburgringu dolaďuje co se dá a probíhají poslední zkoušky nastavení před tím, než vůz projde zimními testy odolnosti za polárním kruhem.

Jak je podle špionážních snímků zřejmé, Opel Insignia OPC dostane agresivnější bodykit s většími vstupy vzduchu a imitaci difuzoru v zadním nárazníku. Co na obrázcích vidět na první pohled není je přepracovaný podvozek, který má modelu OPC propůjčit rychlejší reakce a lepší zpětnou vazbu, elektronické tlumiče budou standardem.

Opel Insignia velká fotogalerie

Opel Insignia fotogalerie

Oproti předchozím modelům Opel OPC dostane Insignia OPC pohon všech kol původem v Saabu 9-3 Turbo X. Ten rozděluje sílu mezi jednotlivé nápravy podle potřeby a vzadu najdete dokonce elektronický „samosvor“.

Insignii OPC pohání přeplňovaný motor V6 2.8, který bude dosahovat výkonu přes 300 koní. Očekává se zrychlení z 0 na 100 km/h pod 6 sekund a maximální rychlost za hranicí 250 km/h, pokud vůz nebude mít omezovač. Ke zpomalení budou sloužit nové brzdy Brembo s modifikovaným systémem ABS. Ten bude součástí přepracované záchranné elektroniky, jejíž zásahy do řízení by měly být minimální.

Podle fotografů a svědků jsou prototypy na Nürburgringu velmi rychlé a zajíždí časy odhadem pod 8:30, čímž by se Insignia OPC pasovala mezi nejrychlejší Opely vůbec.

autoweb.cz

5.9.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist