Spy Photos: Cadillac XLR-V

Skrývají maskovací fólie brutální osmiválec z Corvette ZR1?

Kdybyste náhodou nevěděli, Cadillac XLR je luxusní roadster s pevnou skládací střechou. Něco jako Mercedes SL, byť postrádá jeho celkovou dotaženost. XLR ve své stávající podobě není moc dobrým autem pro řidiče, ale Cadillac by to rád změnil – tyhle fotky zachycují vylepšený sportovní model XLR-V.

Za maskovacím materiálem prosvítá jemný výplet masky chladiče, jako má nedávno odhalený Caddy CTS-V, a páska na předním blatníku skrývá vertikální průduch.

Současný Cadillac XLR-V je poháněn vidlicovým osmiválcem Northstar 4,4 l o výkonu 443 koní. To mu stačí k dosažení rychlosti 96 km/h (60 mph) za 4,6 s a maximálce 250 km/h. Náš zdroj ale tvrdí, že pro modelový rok 2009 Cadillac uvažuje o osmiválci LSA z Corvette ZR1, který už pohání menší CTS-V. Mělo by to logiku: XLR stojí v modelové řadě Cadillaku o dva stupně výš než CTS a do budoucna není udržitelné, aby jeho nejlepší verze jezdila se starším a slabším motorem.

Jak je to doopravdy, se dozvíme nejpozději na autosalonu v Detroitu v roce 2008.

autoweb.cz

9.4.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist