Spy Photos: Cadillac BRX

Cadillac připravuje CUV, které se má utkat se zavedenou evropskou konkurencí.

Před časem se objevily fotky prototypů, které vypadaly na nové CUV (kompaktní SUV) Cadillacu, ale pak se z nich vyklubal Chevrolet Equinox. Teď už jde ale opravdu o Cadillac BRX, který přijde na trh v roce 2010.

Cadillac BRX používá novou platformu GM, které je nazvaná TE (Theta-Epsilon). Výroba začne v květnu 2009 a továrnu v Ramoz Arizpe má opouštět až 75 000 BRX ročně.

Interní označení GM166 naznačuje, že bude Caddy BRX sdílet platformu se Saabem 9-4X, který se objeví na podzim 2009.

K pohonu budou sloužít známé, ale přepracované jednotky. Určitě se dá očekávat V6 3.6 z Cadillacu CTS a pro Evropu důležitý 2.0 turbodiesel.

Pod kamufláží se skrývají křivky konceptu Provoq. Linie střechy je důmyslně ukryta, ale i tak se dá odvodit budoucí tvar celkem snadno. Vypadá to, že od konceptu se celé auto lišit příliš nebude.

Narozdíl od konceptu se Caddy BRX hrdě hlásí ke svým emisím skrze velké koncovky výfuku zapuštěné do nárazníku. Špionážní fotografové se také shodují, že interiér a hlavně ovládací prvky včetně navigace jsou velmi blízko těm v Cadillacu CTS.

autoweb.cz

26.6.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist