Spy photos: Audi R8 Spider

R8 Spider zachyceno bez kamufláže!

Dokončované Audi R8 Spider se podařilo vyfotografovat bez výrazného maskování. Audi zřejmě nemá co skrývat, protože design bude velmi podobný běžné verzi R8, stejně tak podvozek (ten projde jen velmi drobnými změnami) a pohonná jednotka 4,2 V8 o výkonu 420 koní. Jediným výrazným odlišujícím znakem je absence charakteristického aluminiového B-sloupku, který najdeme na Audi R8 s pevnou střechou.

Dále se hovoří o zástavbě dvou nových motorů pro obě verze Audi R8. Jedním je atmosféricky plněný desetiválec 5,2 litru z Audi S6 a S8 a také dvakrát přeplňovaný pětilitrový V10 o výkonu 580 koní z Audi RS6. Vývojářům se prý již podařilo vyřešit problémy s chlazením, a tak nic nebrání v použití nejsilnějšího motoru ze současné nabídky automobilky z Ingolstadtu.

Zatímco atmosférický desetiválec nebude vyžadovat nějaké výraznější změny na podvozku, nejvýkonnější motor s sebou ponese radikální změny i v konstrukci auta. Možná se objeví i výraznější spoilery ani ne tak pro optické odlišení ale pro udržení auta na silnici.
Zástavba atmosférického motoru 5,2 V10 se možná může zdát zbytečná, protože v sedanech Audi S6 a S8 má „pouze“ 420 koní, což je stejný výkon, jaký má menší osmiválec původem v RS4. Proto se jeví jako rozumnější rovnou použít brutální 5,0l V10 bi-turbo, která katapultuje Audi R8 mezi nejrychlejší auta planety. Vývojáři se chlubí tím, že zkušební prototypy zajíždějí na Severní smyčce Nürburgringu časy pod 7:15 pravidelně, ale my si raději počkáme na oficiální výsledky. Stejně tak bude lepší vydržet do oficiálního prohlášení automobilky, které že to motory se nakonec v silnějším Audi R8 objeví.

autoweb.cz

3.9.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist