Spy Photos: Audi A4 Allroad

Nové Audi A4 odhaluje dobrodružnou stránku své povahy.

Označení Allroad bylo dosud spojováno výhradně s modelem A6 Avant. Myšlenka zvýšeného kombi s pohonem všech kol má však podle Audi co říct i v době, která přeje luxusním SUV. Ingolstadtští proto připravují také menší Audi A4 Allroad, jehož prototyp se prohání po Skandinávii v karoserii sedanu.

Od standardní A4 Avant se Allroad odliší zejména opticky robustnějším vzhledem, dosaženým nástavci blatníků a prahů z černého plastu. Na rozdíl od A6 nicméně menší Allroad podle všeho nedostane pneumatický podvozek s nastavitelnou světlou výškou.

Ačkoliv Audi nabídne A4 Allroad s benzínovými i naftovými šestiválci, určitě se nespleteme, když předpovíme největší prodejní úspěc motorizaci 2.0 TDI. Paleta motorů bude víceméně kopírovat tu, která je určena pro novou generaci A4.

Audi A4 fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Audi A4 fotogalerie

Po svém příchodu na trh se A4 Allroad bude muset vypořádat jak s rivaly od konkurenčních značek, tak se soupeřem z vlastního domu: na stejném technickém základu totiž vznikne i konvenční SUV s názvem Audi Q5.

BMW ani Mercedes podle našich informací takto zaměřený model neplánují. Obě značky si v tomto segmentu vystačí s X3, respektive GLK. Nejbližším přímým rivalem malého Allroadu by se tak paradoxně mohla stát Škoda Octavia Scout.

autoweb.cz

5.2.2008 5:30

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist