Špionážní fotky: Land Rover Discovery

Off-road Discovery představí nový směr značky Land Rover.

Land Rover pod křídly průmyslového magnáta Ratana Taty začíná připravovat nové modely, které se budou na trhu potýkat se třemi zásadními problémy. S klesající poptávkou po velkých SUV, s emisními limity a rádoby terénní konkurencí, která je více v kurzu.

Nový Land Rover Discovery se designem přiblíží většímu Range Roveru, ale ačkoli bude připomínat hranatou krabici s aerodynamikou cihly, důmyslné detaily prý mají odpor vzduchu snížit na minimum. To bude klíč k úspěchu na poli emisí a spotřeby. Tomu má dopomoci i paleta nových motorů počínaje čtyřválcovými a šestiválcovými diesely a vrcholných pětilitrovým osmiválcem konče. Převodovky budou rovněž úplně nové a budou si rozumět se systémem stop-start.

Land Rover Discovery 4 velká fotogalerie

Land Rover Discovery 4 fotogalerie

Ekologii mají pomoci i drobnosti jako elektrická vodní pumpa, posilovač a chytrý alternátor. Celé to funguje podobně jako systém BMW EfficientDynamics. Tento soubor opatření má prý snížit průměrné emise modelů Discovery o několik desítek gramů CO2.

Land Rover tvrdí, že bude model Discovery nadále velmi schopný v terénu a dostatečně reprezentativní na silnici. Zhýčkané zákazníky bude rovněž lákat na nejmodernější bezpečnostní prvky a všelijaké asistenty pro sjíždění kopců, překonávání příčných prahů a parkování.

autoweb.cz

16.12.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist