Špionáž: Mercedes-Benz třídy E Cabrio.

Nástupce kabrioletu CLK je již na cestě. Dostane pevnou skládací střechu!

Mercedes-Benz se očividně nechal zviklat módními trendy a na svůj nový kabriolet třídy E (dříve CLK) nasadí pevnou skládací střechu. Podle Mercedesu se tím zvýší pevnost a komfort, aniž by se ochudil prostor pro zavazadla či elegantní vzhled. Je to zvláštní, protože pevnou střechu má i roadster SL a podle zaměření na určitou skupinu konzervativních zákazníků by se dalo očekávat spíše nasazení klasické látkové střechy.

I když to tak nevypadá, prototyp na těchto snímcích má skutečně pevnou skládací střechu a černá látka nás má jen zmást. Napovědět nám může dlouhý zadní díl, pod který se střecha skládá, a rovněž zřetelný přechod mezi čelním sklem a střechou.

Mercedes-Benz E-Class velká fotogalerie

Mercedes-Benz E-Class fotogalerie

Pod kapotou budou stejné motory jako v příbuzném kupé třídy E. Očekává se, že velkou část prodejů budou tvořit diesely, ale v případě kabrioletu se nebude jednat o více jak polovinu prodaných vozů jako u kupé. Zájem bude také o kompresorem přeplňované čtyřválce a určitě i o šestiválec E 350 CGI, který nabídne až 272 koní při spotřebě pod 10 l/100 km. Vrcholem nabídky bude osmiválec v E 500 o výkonu přes 360 koní a s točivým momentem přes 500 Nm, ten ovšem bude tvořit jen malé procento prodaných vozů. Neví se zatím nic o verzi E 63 AMG, podle některých informací by si s tak silným motorem neporadil podvozek a oslabená konstrukce kabrioletu. Naladění podvozku bude také jiné než v případě kupé, bude více zaměřeno na komfort, kupé má oslovit jiné zákazníky.

Protože Mercedes uvádí na trh nové modely třídy E postupně, očekává se příchod kabrioletu až koncem roku. Prvně ho zřejmě uvidíme v září na autosalonu ve Frankfurtu.

autoweb.cz

27.1.2009 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist