Škoda Superb Combi: prozrazena!

Podívejte se, jak bude vypadat největší, nejdražší a nejluxusnější kombík z Mladé Boleslavi.

Nová Škoda Superb se svým víkem Twindoor nabízí manažerům se stěhovacími choutkami dostatek prostoru k seberealizaci, ale jejích    1670 l je pouhý začátek. Škoda Auto totiž připravuji i variantu kombi, která bude oficiálně odhalena na podzimním autosalonu v Paříži. Tohle je počítačová studie její nejpravděpodobnější podoby, vytvořená na základě informací od očitých svědků.

Škoda Superb Combi nebude o mnoho delší než nový Superb, rozhodně zůstane pod pěti metry. Díky vyšší linii střechy by ale měla nabídnout zavazadelník o objemu přes 1800 litrů. Zatím není známo, zda Škoda uvede na kombi lepší systém sklápění sedadel – ta v sedanu nevytvoří po složení rovnou plochu, což významně ztěžuje nakládání a zejména vykládání těžkých břemen.

Škoda Superb II fotogalerie – vše co potřebujete vidět

škoda superb II 2 fotogalerie

Nabídka motorů pro Superb Combi bude zcela totožná se sedanem: benzínové 1.4 TSI, 1.8 TSI a 3.6 V6 FSI doplní populární diesely 1.9 TDI, respektive 2.0 TDI. Větší nafťák bude k mání jak v dosavadní variantě čerpadlo-tryska, tak v nejnovější verzi se vstřikováním common-rail.

Pohon všech kol 4Motion bude zpočátku určen výhradně pro nejvýkonnější šestiválec, časem lze nicméně očekávat, že se jako výbava na přání objeví minimálně pro některý z dieselů.

Příplatek za karoserii Combi má činit asi 45 000 Kč, ceny však nebudou oznámeny dříve než po světové premiéře Superbu Combi v Paříži.

autoweb.cz

16.4.2008 8:58

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist