Exkluzivní skici nových BMW

Víme, jak budou vypadat nové modely BMW.

Přinášíme počítačové skici připravovaných modelů značky BMW, které se mají v blízké době objevit na trhu. Samozřejmě si nemůžeme být jisti tím, jak budou nakonec tyto vozy vypadat, ale autoři těchto počítačových skic čerpají z nejaktuálnějších zpráv a informací od lidí blízkých automobilce, takže výsledek, který si právě můžete prohlédnout, by měl být realitě velmi podobný.

Velmi očekávaným modelem je samozřejmě kombík BMW řady 5, který bude soupeřit s třídou E od Mercedesu. Vůz by se měl přiblížit svými tvary konzervativnímu BMW řady 3 s tím, že bude působit kompaktnějším dojmem. Přední část zatím neznáme, protože podle posledních informací právě zde BMW řady 5 podstupuje mnoho změn za účelem zlepšení aerodynamiky. Pravděpodobně ale uvidíme tvary blízké BMW řady 7.

Očekává se rovněž návrat legendárního BMW řady 8. Vůz má být ale čtyřdveřové kupé inspirující se v konceptu CS, které má konkurovat Mercedesu CLS nebo připravovanému Audi A7. Podvozek a motory budou shodné s BMW řady 7, počítejme i s novým dvanáctiválcem, který se objeví rovněž pod kapotou malého Rolls-Royce RR4.

Roadster BMW Z2 je zatím velkou neznámou. BMW o něm chvíli hovořilo, ale v současnosti to spíš vypadá na zmražení tohoto projektu na neurčito. BMW chce podpořit prodeje kabrioletu BMW řady 1 a rovněž chce nechat dostatečný prostor pro nové BMW Z4, které se má objevit již během několika málo týdnů.

O roadsteru Z2 zatím víme jen to, že by měl sdílet platformu s řadou 1 a jeho motory budou prozatím maximálně čtyřválcové. Vůz má vážit necelých 1250 kg a soupeřit hlavně s Mazdou MX-5.

autoweb.cz

31.10.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist