Jak prodloužit životnost pneumatik?

Řiďte se následujícími radami, a obutí na vašem autě vydrží mnohem déle.

Kdo by nechtěl, aby se na pneumatikách dalo jezdit co nejdelší dobu? Ušetřit peníze přitom pomůže zejména pravidelná péče. Při snaze o prodloužení životnosti plášťů na maximum je v první řadě je třeba vzít v potaz vše, o čem jsme již v této rubrice psali.

Základem je správné skladování pneumatik, pravidelné měření tlaku uvnitř plášťů, kontrola hloubky dezénu stejně jako sledování, zda nedošlo k byť i nepatrnému poškození.

Není vhodné pneumatiky přetěžovat, přičemž o největším možném zatížení pláště vypovídá index nosnosti. Odborníci ze společnosti Continental připomínají, že nelze zapomenout ani na to, že pneumatiky na hnané ose jsou vystaveny mnohem větším silám a tím také silnějšímu opotřebení. Automobilky proto doporučují kola na nápravách prohazovat, vyplatí se přitom používat pláště od jednoho výrobce.

Při výměně zimních nebo letních pneumatik je samozřejmě namístě pláště zároveň vyvážit k zajištění dobrého jízdního komfortu a rovnoměrného opotřebení a vždycky vyměnit ventilky.

Partnerem rubriky je Continental – pneumatiky s německou technologií.

19.4.2010 7:54

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist