Porsche 911 Carrera 4

Faceliftem prošla i 911 Carrera s pohonem všech kol.

Porsche 911 Carrera dostalo facelift nedávno. Nyní jsou k dispozici i oficiální informace o verzi s pohonem všech kol Carrera 4 a Carrera 4S. Jak je známo, Porsche nijak výrazně nemění exteriér, což je dobře. Nejdůležitější úpravy čekejte pod kapotou a v elektronice.

Carrera 4 samozřejmě dostane k dispozici sedmistupňovou dvojspojkovou převodovku PDK. Ta řadí bez jakýchkoli prodlev při neustálém přenosu výkonu. Nové převodovka nejen zlepšuje výkony, ale učiní i ekologické aktivisty šťastnějšími, protože díky ní klesnou emise a konec světa tak nenastane ve čtvrtek ale až v sobotu.

Zajímavostí je, že Porsche raději upustilo od technologie stop-start, která podle Porsche nesedí k charakteru 911 a ke způsobům obvyklých zákazníků. Takové prohlášení je v dnešní době velice odvážné.

A teď to nejdůležitější. Starý systém pohonu všech kol byl nahrazen novým elektronicky ovládaným systémem PTM (Porsche Traction Management), původně určeným a speciálně vyvinutým pouze pro 911 Turbo. Výkonové parametry se budou od modelů 911 Carrera lišit pouze minimálně a nebo vůbec.

Porsche 911 Carrera 4 a Carrera 4S se na trhu objeví 25. října 2008. Tak koukejte do prasátka přihodit nějakou tu korunku.

autoweb.cz

26.6.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist