Mercedes-Benz 300 SEL

Obyčejní lidé v tehdejším Československu dosáhli nanejvýš na škodovku, a i tu si museli zasloužit. Někdo si ale uměl zařídit onačejší svezení...

Prohlédněte si auto v databázi našeho on-line bazaru!
Už před čtyřiceti lety neměli boháči a aristokraté jinou možnost než nechat se vozit na slavnostní recepce v Rolls-Roycech, ale to opravdu nejluxusnější auto tehdejšího světa z Británie nepocházelo. Pokud jde o pohodlí, prostor a nabídku život zpříjemňujících vymožeností, byl tehdy nezpochybnitelným lídrem velký sedan Mercedesu – stejně jako je jím dnes.

Naše dnešní auto stojí i se šestatřiceti křížky na krku půl milionu korun, a to není málo. Jde však o prodlouženou verzi 300SEL (kódové označení W109), která už tehdy disponovala pneumatickým pérováním!

Nejvíc nás ale zaujala věc, která nesouvisí s výbavou, rozměry nebo výkonem motoru. Tento luxusní Mercedes byl údajně prodán jako nový v Československu! V roce 1971 přitom bylo jen velmi málo lidí, kteří si mohli – a směli – koupit takové auto.

Docela rádi bychom nahlédli do technického průkazu, abychom zjistili, který z prominentů normalizační éry měl tak vybraný automobilový vkus.

Tento a dalších 30 000 ojetých vozů naleznete v sekci bazar.

autoweb.cz

1.8.2007 10:22

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist